1. FORUM SAYFAMIZ TÜM İNSANLIĞA AÇIKTIR! LÜTFEN DÜZEYLİ BİR ŞEKİLDE DİLEDİĞİNİZ GİBİ PAYLAŞIMLARINIZI YAPINIZ...
    Duyuruyu Kapat

rulo ıspanak böreği

'Yemek Keyfi' forumunda şıpıdık tarafından Şub 1, 2017 tarihinde açılan konu

  1. şıpıdık

    şıpıdık Rabbi Yessir Ve Lâ Tuassir !Rabbi Temmil Bil-Hayr Site Yetkilisi

    Katılım:
    Oca 5, 2017
    Mesaj:
    313
    Alınan Beğeniler:
    27
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Ev hanımı
    Şehir:
    huzurlu yuvam
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Ispanaklı Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler

    3 adet yufka.
    İç harcı için;

    250 gram ıspanak,
    1 adet iri soğan,
    Beyaz peynir veya lor,
    Pul biber,
    Tuz.
    Sosu için;

    1 adet yumurta,
    1 çay bardağı yoğurt,
    1 çay bardağı süt,
    Yarım çay bardağı sıvı yağ,
    1 çay kaşığı kabartma tozu.
    Üzeri için;

    Susam.
    Ispanaklı Rulo Börek Yapılışı

    Ispanaklar ayıklanıp küçük küçük doğranır ve güzelce yıkanıp sirkeli su içerisinde 10 dakika bekletilip suyu süzülür.

    Tekrar güzelce yıkanıp süzülen ıspanaklar derin bir kap içerisine konulur.

    Üzerine, yemeklik doğranmış soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip suyu çıkana kadar güzelce ovuşturulur.

    Suyu iyice sıkılıp süzüldükten sonra, üzerine peynir ve baharat eklenip karıştırılır.

    Sosu için, yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağ ve kabartma tozu bir kap içerisinde güzelce karıştırılır.

    Yufkalardan bir tanesi, düz zemin üzerine yayılır ve yarısına sos sürülüp ikiye katlanır.

    Uzun kenarına ıspanaklı iç harcından koyulup rulo halinde sarılır.

    Elde edilen uzun rulo, bıçak ile 6 parçaya bölünür ve yağlanmış büyük boy borcam içerisine yerleştirilir (Fırın tepsisinde de yapabilirsiniz).

    Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanarak tamamlanır.

    Kalan sos ıspanaklı böreklerin üzerine sürülür ve susam serpiştirilir.

    Hazırlanan ıspanaklı rulo börek 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişrilir.

    Fırından alınan böreğin ilk sıcağı çıktıktan sonra hemen servise sunulur.
     

Bu Sayfayı Paylaş